szombat, június 6

Mester utca



Ma hallottam először az új BKV-hangokat. Imádom Hegyi Barbarát, főleg a hangját, úgyhogy mától szívesebben hallgatom, hogy az ajtók a bal oldalon nyílnak, meg hogy Mester utca, de azt másért is szívesen hallom.

PÁJ-nak üzenem, hogy amennyiben annak idején komolyan gondolta, amit mondott (kb. egy éve), hogy ha majd neki közlekedési társasága lesz, akkor velem mondatja a megállókat, mert engem ismer, az ajánlatot elfogadom, de a Hegyi Barbara által mondott megállókat hagyjuk meg neki. Köszönöm. És szólj majd időben, ha megalakult a PKV, bár azt hiszem, fantáziadúsabb lenne, ha a BKV konkurenciáját inkább úgy hívnák, hogy PÁJA.

UI.: Ma találkoztam a vonaton régi kistanárunkkal, Marcival, azt üzeni az osztálynak, hogy lógunk neki egy sörrel, mert 5 perccel tovább írhattunk egyszer egy röpdogát törin. (Nagyon durva, hogy szinte mindenkire név szerint emlékszik...)

péntek, június 5

Öregem


Akkor mondhatja magáról az ember nyugodt szívvel, hogy öreg, amikor a Duna-parton végigmenvén majdnem könnyezik, mikor arra gondol, milyen jó volt neki iskolába járni és kirándulni menni, és ő is ki akar ülni rövidnadrágban és pulóverben csípetni magát a szúnyogokkal, sőt, még kártyázni is akar, pedig nem tud. Ja, és akkor, amikor végre megtalálja a módját, hogy olvashassa régi jó barátjának blogját, meghallgatja rajta az Elvisz a szelet, ismét majd' kifolyik a könnye, s azzal tölti délutánját, hogy emlékezik.

csütörtök, június 4

Zene nekem



Persze nem a mai rendezvény ihlet meg annyira, hogy bejegyzést írjak miatta...

Ma kaptam meg a nyári programot. Még elvileg nem jelent meg, de nekem el szokták küldeni, biztos tudják, szeretem ha előbb tudok valamit, mint mások, mert akkor van mit csepegtetni, van miről pletykálni.

Mivel pdf-ben kaptam meg, amit annyira nem szeretek, vagyis néha igen, de ilyen esetben nem, ezért csak azokat írom le, amin akkor is ott lennék, ha éppen nem dolgoznék ott. És titokzatos is maradok, dátumot nem is írok. Undok béka vagyok, de annyira nem vagyok undok és rosszindulatú, hogy megemlékezésnek álcázott tüntetésen és kampányzárón vegyek részt piros-fehér csíkos sálban, keménynek és okosnak hitt tekintettel kiabáljam, hogy cigánygerillák. Bocsánat, ezt le kellett írnom, mert az ilyen nagyon b****a a csőrömet.

Vidámabb témák felé evezve: lesz már most vasárnap Ladánybene 27, amitől Fürdik a lelkem. Jövő pénteken, csak hogy ne írjak dátumot, mert megtiltottam magamnak, megint lesz Maszkura és a Tücsökraj, igen, tőlük származik az, hogy "prototípus vagyok, egyedi darab", meg az ami most a blog fejlécén található. Eddig nem írtam le soha, de annál viccesebb szerintem nincs a világon, hogy itt, ahol a bejegyzéseimet írom, kijavítja a szövegszerkesztő, vagyis aláhúzza azt a szót, hogy blog. Most is.

Megint lesz Republic koncert, ami nekem leginkább az ősblog miatt, vagyis a Kék és Narancssárga miatt fontos. Olyan már soha nem leszek, mint akkor voltam, de néha jó visszanézni, milyen álomvilágban éltem, hihetetlen, hogy az ember egy év alatt mennyit változik. Szulák Andrea is fellép a Budapest Jazz Orchestrával, biztos jó lesz az is, tavaly Malek Andreával voltak itt, mondjuk azt kevesen tudják felülmúlni, mert a Malek Andrea azért a Malek Andrea. Így lehet egy mondatmban háromszor leírni azt, hogy Malek Andrea, négyszer meg azt, hogy Andrea.

A Kecskés zenekarra nem emlékszem pontosan, de ha a Kék és Narancssárgát megemlítem ezen a blogon, akkor őK.E.t sem szabad kihagynom, de mindenkit megnyugtatok, hogy kigyógyultam, csak imádom magamat piszkálni egy kicsit. (Lesz K.E.reK.E.s Band is.)

A Várszínházban lesz, szóval nem fogom látni Kálloy Molnár Péter, Hrutka Róbert és Feke Pál Pesti álmát, de majd valaki elmeséli biztosan, vagy láthatom a jó Etv-n.

A világsztárokat meghagyom másnak, felsorolom még Micheller Myrtillt, nálam már hallható volt, lesz KFT is. Olyan koncerten voltam már, de csúnya voltam és szétcsúszott, szóval nekiugranék még egyszer. És jaj, a Pa-d-ot majdnem kihagytam, vagyis a fél Pa-dö-dő-t, Falusi Mariannt.

Ennyi a sztárözönből mára, most jöjjön a játék!

Milyen színű kendőt viselnek azok, akiket ma láttam "megemlékezni"?
a.) kék és narancssárgát,
b.) vörös-fehéret,
c.) vagy fehér kendőt, amit lobogtattak, a béke jeléül.

A helyes megfejtést beküldők között állóhelyeket sorsolok ki az ingyenes Széchenyi téri koncertekre!

vasárnap, május 31

Öndefiníció - 100 szóban magamról


GubóZó

Ülök, és karaktereimet keresem karakterekkel.
Küzdök, és elhiszem, amit én sem hiszek el.
Magamba fordulok, aztán rájövök, hogy nem jó hely,
Később újra rájövök, egy jófej
Lakik bennem,
De nem tudom, mit kell tennem,
Hogy az legyek,
Kit a döglegyek
Csak tisztelegve köpnek majd,
Utálom, ha rám testálja más a bajt.
Bölcsésznek hívnak, de nem vagyok az,
Nincsenek bölcsészek, mert mindenki az.
Ki nem bölcsészként él,
Önmagától fél.
Én nem félek
Bevallani sem, mit magamról gondolok,
Még akkor is, ha olykor beGubóZok:
Én vagyok író, bíró, síró és nyíró is,
S mire csak olykor ébredek rá, hogy híró is.

Jól esett


Jól esett ma az eső. Mondhatjuk, nem kicsit, nagyon. Jót dolgoztam ma, bár nem kellett túl sokat az eső miatt. Rájöttem ma, hogy nagyon szeretek dolgozni, főleg ott, ahol dolgozhatok. Hazafelé azon gondolkoztam, miről beszélnék az egyetemen, ha egyszer előadást kéne tartanom mondjuk a média szerepéről, a human touch megjelenéséről a televíziózásban, vagy az ingerküszöb változásáról, esetleg arról, miért gondolom azt a médiáról (bár VT és MK sem ért vele egyet), hogy legfőbb feladata Emberek eljuttatása emberekhez. Néha ezzel szórakoztatom magam, mikor sokat kell sétálnom és már unom a környezetet, csak egyszer el ne üssön az autó.

Jól esett ma, amikor odaszökkent hozzám Juli a Széchenyi téren, és azt mondta, mennyire sajnálja, hogy nem sikerült a felvételim, és hogy egész héten az eszében voltam. Többek között ezért is szeretek blogolni, mert fenntartja a kapcsolatot azokkal, akikkel egykor szinte minden nap együtt voltunk, de úgy hozta az élet, hogy elkerültünk egymás mellől.

És jól esett most ezt leírni is. Holnap sokáig alszom.