péntek, június 19

Kapcsoljuk Budapestet! 2.


Ma is innen Budapestről, a Páva utcából jelentkezünk!

Nagyon elfáradtam ma is, nagyon megterhelő az efféle agymunka. Meg meleg is volt, meg van egy két dolog, ami nagyon idegesít, szóval voltam már vidámabb, de mindjárt vége a vizsgaidőszaknak, aztán végre visszakapcsolunk Esztergomba. Nem rossz itt, sőt, jó, csak egyedül nem jó. (Most kb. 30 percet telefonáltam, szóval nem tudom, mivel akartam folytatni.)

Lehet, hogy még hozzáírok este, de most csak gyors helyzetjelentést kívántam adni.

csütörtök, június 18

Kapcsoljuk Budapestet!



Hogy hogy kerültem ide? Hát úgy, hogy forgatunk. Most mondhatom, hogy én is. Megtanulunk (vagy nem) négy nap alatt rajzolni, de egyelőre többet nem is mondok. Nem is az én gépemről írok, az csak itt van mellettem, de azon most nincs net. Barnabáséról írok a Páva utcából. A kilencedik kerületben van és a kilences szám alatt, nocsak, már vissza is köszönt az idei nyerőszám, a 99-es. Egyébként múltkor azt vettem észre ülve a ház előtt a padon, hogy 1912-től 1913-ig az ennek a háznak a helyén álló házban élt József Attila.

Holnap is forgatunk, meg holnapután is, meg vasárnap is. Olyan gyorsan mennek rajzolással az órák, most már legalább tudom, hogy miért. Jobb agyfélteke. Bal kéz. Ezek nem törődnek az idővel, és semmivel, ami logikus, csak azzal, ami jó.

Ma még csak nem is rajzoltam semmi különöset, sőt, nem is értek egyet minden mozzanatával a tanfolyamnak, mégis olyan jól esett rajzolni majd' egész nap a kezemet, aztán magamat, aztán Gálvölgyit képről, aztán a cipőmet.

Aztán még tanulok is 60-as filmre felfújt pofával, aztán kitartóan nem értem a VT monogrammú tévéseket, most másért és mást.

A GbZ Naplóját Greiner Balázs tudósította Budapestről.

UI.: Üdvözlet MorvaE-nek, igazán megtisztelő, hogy olvas! Mostantól minden regisztrálónak így fogom megköszönni, ha gazdag leszek, rendezek közöttük tombolát is! :-)

hétfő, június 15

Életem és más



Kicsit úgy néz már ki a blogom, mintha nem is én járnék itt, amikor egy-egy bejegyzés elkészül. Épphogy pár sor egy bejegyzés, olyan nesze semmi, fogd meg jól.

Nem tudom, hogy miért, mert gondolataim vannak, csak valahogy soha nem akkor, mikor így gépközelben vagyok, amikor meg mégis, eszembe jut, hogy tanulni kéne arra az átok utsó vizsgára, mert milyen csúnya lesz már, hogy eddig van két négyesem van és hat ötösöm az ELTE-n, TV2-éknél meg két négyes (vizuális alapismeretek, gyártási alapismeretek) a többi meg ötös, már csak a riport vizsga nincsen kijavítva. Annyira azért nem vagyok büszke magamra, mert mindent ötösre akartam, mindegy, így alakult. Most legszívesebben azt csinálnám, hogy felfújnám a pofám, aztán úgy megtanulnám azt a filmes cuccot, hogy hatosra vizsgázzak, de nem fog menni, mert először is nem érdekel, másodszor meleg van, harmadszor meg csütörtöktől vasárnapig forgatok( :D ), szóval egy hármas se lenne rossz belőle.
___________________________

Ami pedig a szombati tragédiát illeti: eléggé megrázott. VB-t én sem ismertem személyesen, csak a nővérével voltam anno jóban, meg egy kicsit ismertem a családot is. VB-ről annyi emlékem van, hogy egy Aranytoll díjátadóján derült ki számomra, hogy az a fiú az Anita öccse, és hogy ő is ír verseket. Emlékszem, ahogy kiment a díjáért, szerény volt, azt láttam rajta, hogy büszke magára, hogy nyert, de a járásában benne volt az is, ahogy most próbálom visszaidézni, hogy jó, de ne ünnepeljetek már ennyire.

Csak félszavakat hallani arról, mi lehet az ok, de talán most már nem is fontos, felülírta az okot az okozat. A családnak, igaz barátoknak kitartást kívánok, hogy átvészeljék ezt a rendkívül nehéz időszakot. Azt nem is írom, hogy fel tudják dolgozni a történteket, mert azt talán soha nem lehet.

Nem tudom tehát, hogy mi volt az ok, s talán azt sem, lehet-e erre bármi igazi ok, ezek szerint volt olyan. Eszembe jut, miket mondtak a vonaton az emberek az előző ilyen esetnél, mind azon volt felháborodva, hogy az ő idejük ment el azzal, hogy várni kellett, mert állt a vonat. Minden ember, aki ilyenre gondol, gondoljon bele, mekkora dilemma lehet egy ilyen döntést meghozni. Számba venni azok fájdalmát, akik majd sírnak az önként távozóért, s mégis megtenni, hideg űrbe zárni önmagát mert akkora problémát lát maga előtt, ami még ezeken is túlmutat.

Minden felháborodott ifjú menedzsernek és menedzserinnek üzenem, hogy vannak fontosabb dolgok a világon ilyen esetben, mint időben beérni a munkahelyre, ahol három telefon elintézése után kezdődik az egész napos pasziánsz-szeánsz.

R.I.P.
"Álmomban megjelensz
S valamit üzensz
Próbállak értelmezni,
Szavakba önteni"
(V.B.)