szerda, szeptember 16

Ülök


Ülök a gólyavári kávémat kortyolgatva az A épület árnyékában. Velem szemben autók állnak öntudatlan üzenőfalként. Két autó rendszámában is felfedeztem a 76-osomat, két másikéban meg a 99-esemet. A levegőben érzem a felnőttség terhes illatát. Lábamon még papucs van, de már felvettem bölcsészmellényemet, az aszfalton megjelentek az okkerszínű falevelek. Kicsit fúj a szél, pont ideális a helyzet. Szögletes szemüvegek néznek rám, mégis mit írogathat ez a félőrült, félig bölcsésznek, félig meg öntelt médiamunkásnak készülő figura. Csak írok, mert jól esik, mert eszembe jutott, hogy írnom kéne, csak így a semmiről, vagyis inkább majdnem mindenről, ami ezekben a percekben körülvesz.

A nap felirata pedig a B épület elé állított padokon volt olvasható. Így volt leírva minden karakter: "NE ÜLJENEK RÁ FRISSEN BETONOZVA!" Én ráültem, engem tegnap betonoztak.

kedd, szeptember 15

MZ/X ZM-nek



Íme a padlizsánkrém. Tettem a kenyérre egy levél bazsalikomot is, mostanában mindenhez ezt eszem, nem lehet megunni. MZ/X így tudta megoldani, még jó, hogy a fényképezőgépem nálam van.


szájberétvágyat!

Mobilkatasztrófa



Tegnap este 11 óra után elhunyt a telefonom kijelzője. Próbáltam újraéleszteni, de minden próbálkozásom ellenére az örök pixelmezőkre távozott. Nokia nyugtassa.

Nos, ez lenne a nagyjából objektív tájékoztatás, most pedig jöjjenek az érzelmek! Sose tudja meg senki, akinek 7 éve van mobilja, hogy egyik napról a másikra egyszer csak nem látja a kijelzőn megjelenő információkat, csak hallja, ha hívják, a telefonkönyvét pedig egyáltalán nem tudja használni, nem tudja, mikor van a billentyűzet lezárva, sms-t pedig sem írni, sem pedig olvasni nem tudok. Szóval sms-t most csak abban az esetben küldjetek nekem, ha idegesíteni akartok, de inkább ne. Bár az izgalmas játék lenne, hogy az sms-eket most kapom meg, viszont csak akkor tudom elolvasni, amikor majd csütörtökön visszaállok a régi telefonomra. Még jó, hogy ezt megőriztem, eddig mindent régi telefonomat eladtam. Érdemes még megjegyezni, hogy pont most vasárnap mondtam valakinek, hogy ez a telefon már régi, majd' 1 éves. Nem kellett volna, megsértődött, mindent meghall. A másik érdekesség, hogy egy kedves vacsoracsatás ismerősöm vasárnap a vonaton éppen azt mondta, hogy az ő barátjának éppen ilyen telefonja van, egy év után, mikor neki már lejárt a garancia, egyszer csak elszállt a kijelzője. Én még gondoltam is közben, hogy az én telefonommal ilyen nem történhet. Hát történt, vasárnap írtam alá a halálos ítéletét a telefonomnak, így visszanézve szörnyű. Tegnap úgy aludtam el, hogy inkább nem is piszkálom, akkor reggelre csak meggyógyul, aztán egész éjjel azzal álmodtam, hogy megjavult teljesen. Reggelre minden ugyanúgy maradt. Most még azt sem tudom napközben, hogy hány óra van, mivel mióta ez a telefonom van, nem hordok órát. Zenét hallgatni még tudnék, de olyan megalázó lenne szerintem.

Még az a nagy szerencsém, hogy ha minden igaz 2 év garanciám van rá, de ha 1 év is lenne, akkor is pont beleférek még 1-2 hétig. Drukkoljon mindenki neki, nélküle félember vagyok.

Nem, nincs betörve a kijelző, csak ilyen formákat mutat folyamatosan

hétfő, szeptember 14

Montag ist mein Horrortag


Megint kifáradtam, annyira, hogy először úgy sikerült leírnom, hogy likáradtam. Az első órám ugye fél 9-kor kezdődött volna, de 9-ig voltam csak hajlandó várni a tanárra, eljöttem. Hazajöttem, úgyis volt még dolgom, mert idegennyelvű szakszövegolvasásra még volt mit csinálnom, bár így sem sikerült teljesen, aztán helyesírás volt, aztán meg elvileg kulturális élet lett volna, ezt meg majdnem úgy írtam, hogy vona, de arra végül nem volt erőm bemenni, majd valaki elmondja mi volt, majd valaki odaadja a jegyzetét, de már most furdalog a lelkiismeretem, majd elfelejtem.

Ma korábban lefekszem, mint tegnap, holnap médiajoggal kezdek, aztán meg webszerkesztés, a holnap jó lesz, holnap délután tanulószobát is tartok, meg lehet, hogy áthívok valakit, aki szereti a padlizsánkrémet. Rájöttem, hogy sokat kell tanulnom. Ez van.

Ennyi.

(A cím a Start! német nyelvkönyv egyik leckéjének címe. Szép emlékek jöttek vissza vele, de csak véletlen jutott eszembe.)