szerda, szeptember 15

Helyzetjelentés

Legszívesebben minden nap írtam volna valamit, mert ugye lett volna mit, de tegnapelőtt is és tegnap is este értem haza, éppen arra volt időm, hogy elalváshoz készülődjek, vagyis éppen arra, hogy megpróbáljak egy kicsit lelassulni. Ma korábban értem haza, már csak holnap lesznek óráim, aztán itt lesz az első hétvége, amit annak ellenére, hogy nagyon vártam már, hogy elkezdődjön ez a félév, azért egy kicsit már várok, mert jó lenne kialudni magam. Nem mintha nem aludnék eleget, csak az utóbbi időben még többet aludtam, kicsit most hiányzik is az alvás, de azt sem bánnám, ha átszoknék a kevesebb alvásra, mert az alvást úgyis feleslegesnek tartom.

Egyébként elég jó órákat vettem fel, ezúttal pedagógiai és pszichológiai óráim is vannak, de inkább csak bevezető órák, főleg azért vettem fel, mert azért érdekelnek is, de azért is, mert mivel eddig minden félévben 30 kredit felett teljesítettem, ezért nem ártott erre a félévre egy-két plusz tárgy, mivel a kommunikáció szakirány nagy részét már elvégeztem, így 180 helyett 200 kreditet veszek majd fel a BA-képzés során. Vannak ugye szerkesztői minoros óráim is, meg egy-két filmes is azért, például egy dokumentumfilmes, ami holnap lesz először, meg egy A film hangkultúrája című, ami annyira jó az első óra alapján, hogy azt le se lehet írni: úgy kell elképzelni, hogy ülök a teremben és vigyorgok, mint a vadalma. Egy végzett színész tartja, van kommunikációs diplomája is, meg Angliában is végzett iskolát, és az egyik legnagyobb szinkronstúdió alapítója, tucatnyi tv-csatornához van/volt köze, és az egyik legjobb tulajdonsága, hogy egyszer szerepelt a Szomszédokban.

Egyébként ma elég ideges voltam, vagyis lehettem volna, de végül  nem hagytam magam, mivel a 7.04-es vonat ma kb. 9.45-re ért a Nyugatiba. Még jó, hogy csak előadásom lett volna 9-től és nem gyakorlatom.