kedd, május 5

Esztergomi show



A műsor
Alig vártam már, hogy elinduljon. Szinte biztos volt, hogy az ETV Sebestyén Balázsa kapja a kvízt, vagyis Bakos Norbert. Ő hozza a formáját, a Fősulisokkban sem tud összefüggően beszélni, pedig konzervműsor, annyiszor állnának le, ahányszor akarnak, főleg itt Esztergomban. Komolyabb tévénél már nem lenne boldog a műsor producere, ha csúsznak, de itt tök mindegy lenne, na, itt sem álltak le, ha bakizott, mert csak nem élő a műsor... Másik kérdés, hogy arról nem derül ki sok, milyen szerepe van a műsorvezetőnek, nincs koncepciója, hogy hogyan áll a játékosokhoz.

A díszlet kísértetiesen próbál hasonlítani a Mr. és Mrs. díszletére, de kár volt. Egy olyan vetélkedőhöz, ami közönség nélküli (még csak az kéne, 60-szor 5000 Ft-ért a statisztéria), bőven elég lenne egy greenbox, de muszáj volt megmutatni, mennyire tudnak másolni. Vajon fizetnek jogdíjat a TV2-nek? (A világítás nagyon csúnya.)

A főcím egész pofás, meg is lepődtem rajta, de az effektek és a zenék idétlenek. A hangról jut eszembe: bevallhatták volna, hogy nem az új stúdióban vették fel, hanem Tihanyban...

Említettem már, hogy kissé Sebestyén Balázsos a dolog, kicsit Széfes a Nincs visszaút rovat is, már csak azt várom, mikor kezdődik a Kalandra fal! esztergomi verziója, vagyis mikor ugrálnak a képviselők vízbe, üres medence úgyis van dögivel.

A diákok tudását inkább nem méltatnám, csak annyit fűznék hozzá, hogy az én rendelkezésemre nem állt a híres várostörténeti könyv, mégis több közöm volt a válaszokhoz, mint a játékosoknak. Az adás megnézése után rájöttem, hogyan tudnám a legrövidebben leírni, milyen a műsor: olyan, mint amikor a Gálvölgyi Show TV2-s műsort parodizál és nem mehet át forgatni az eredeti díszletbe, így aztán megcsinál egy díszletet, ami olyan mintha az igazi lenne, csak gagyi módon. Szóval igen, komikus.

Istvánosok is mennek ebbe a remekműbe?

Végül egy ajándék kérdés a szerkesztőknek:

Vitray Tamás szerint a magyar televíziózás kísértetiesen hasonlít arra, amit a világban televíziózásnak hívnak, csak éppenséggel semmi köze nincs hozzá. Ha az esztergomi tévézés ilyen kapcsolatban áll a magyar tévézéssel, akkor mi mondható el az esztergomi tévézésről?

Nincsenek megjegyzések: