szombat, március 21

Hogyan tovább?



Felajánlotta lemondását Gyurcsány Ferenc. Jobbat igazából nem tehet. Nem is értem, minek húzta idáig. Abba már nem mennék bele, hogy azon gondolkozzam karakterekbe öntve, hogy mi lehetett volna akkor, ha 2006-ban nem történik semmi, mert így 3 távlatából ez már teljesen mindegy. Tulajdonképpen sajnos az elmúlt időszak csak arra volt jó, hogy egyre inkább kontrasztossá vált az ország. Nem feketévé meg fehérré, hanem eleinte pirossá meg narancssárgává, ma pedig jócskán elindulva a szélsőségek felé.

Amikor megtudtam, hogy tulajdonképpen lemondott, azt hittem, főleg, mivel éppen Pesten voltam, hogy az emberek majd rögtön elkezdenek erről beszélni, hogy szinte örömünnep alakul ki a városban. Persze ez nem történt meg, hiszen alig páran tudták akkor még az egészet. Nem is hinném, hogy lesz bármiféle Gyurcsány-búcsúztató. A magyar ember cirkuszol, hogy monnyonle, meg kommunistázik ha kell, ha nem, de úgy látszik, ennyire futja. Szinte látom magam előtt azt a milliónyi tanácstalan arcot, mikor meghallják a hírt. Őőőő, izé, most akkor kinek monnyuk, hogy monnyon le? Most akkor kinek énekejjük, hogy takaroggy?

Kialakul majd egy új betegség, vagyis az már kialakult, Kossuth tér-függőség a neve, inkább az elvonási tünetek tűnnek majd betegségnek. Emberek százai kezdenek majd remegni, jaj, hova menjek tünetetni.

A Mónika Show még véletlenül sem szűnik majd meg, Joshi is marad, sőt, dupla műszakot vállalnak majd, segítenek feldolgozni a népnek a történteket. Aggodalomra azonban semmi ok, nem lesz nagy változás a két kereskedelmi tévé műsortükrében, hiszen a csökkenő hírek miatt kevesebb hírműsor lesz majd, így a hírműsorok rovására nő majd Mónika és Joshi ideje. Gyurcsány lassan celeb lesz, a következő héten a MrÉsMrs-ben Dobrev Klárával szerepelnek, de ott lesz az Orbán házaspár is, a rendhagyó adásokban ott lesz Szetey Gábor és párja is, és igen, elfogadta a produkció meghívását az új sztárpár is, Dávid Ibolya és Bokros Lajos is!

(Bokros Lajosnak muszáj még most népszerűségre szert tenni, hiszen ha tényleg ő lesz a következő áldozat, akkor igen hamar visszarendeződik minden, újra lesznek majd hírek, hiszen tüntetések is lesznek jócskán...)