péntek, június 12

Ajánló



Ma este 21.00-kor a JAZZTERGOM keretein belül a Széchenyi téren lesz Maszkura és a tücsökraj koncert. Aki szeret felháborodni a kicsit szókimondó szövegektől, s emellett jól esik neki zseniális (szerintem, nem értek hozzá) zenét hallgatni, akkor legyen ott.



"Aki nálam szebb, az ki van festve,
Aki nálam keményebb, az jegesmedve."


Persze akadnak 18+-os szövegek is, de mire azokra sor kerül, már 16-os karikával megy a soft pornó bármelyik kertv-n.

Jöjjön mindenki!

csütörtök, június 11

Azért a víz



Azért a víz az úr, mert a víz olykor úgy dönt, folyó lesz azokból az utakból, amiket az ember magának épített életének megkönnyítésére.

A vizet lehet ezért szeretni meg utálni is. Mikor arra van szüksége az embernek, hogy felfrissüljön, szinte bármilyen víz jó neki. Mikor sokáig nem jön az égi áldás, az ember bosszankodik, nem lesz mit ennie, ha mindene kiszárad, amit ültetett, amit létrehozott afféle félistenként...

Amikor meg a víz úgy akarja, esik, esik, már-már zuhog, ömlik. Mindig van oka, csak az emberek nem mindig értik, csak káromkodnak. Káromkodnak a félistenek, akik úgy képzelték, berendezik maguknak a világot, ahogy kényelmes, csak azzal nem számoltak, hogy van egy égi rendező is, aki néha azt mondja, most másik kamera képét kérem, most meg jöjjön be a tömeg, taszítsa le trónjáról a zsarnokot.

Ilyenkor zuhog az eső. Kinek égi áldás, kinek meg bosszúság. Van, akinek az aszály volt bosszúság.

VIHAR EGY POHÁR VÍZBEN?

kedd, június 9

WC-papír 250-ért


Az mit jelent, ha az ember azt álmodja, hogy felhívják, hogy ő nyert egy pályázaton, ha most azonnal elmegy a nyereményéért, mert olyan szimpatikus fiatalember, és a nyeremény 250.000 Ft, amit WC-papírban kap meg? Aztán megy az utcán két óriás tekercs WC-papírral, s elgondolkozik, mekkora felelősségük van a takarítónőknek, hiszen ők naponta rengeteg WC-papírt helyeznek A pontból B-be mindenféle biztosítás nélkül, s különben is, micsoda pénzromlás ez, hogy két guriga klotyópapír ennyit ér már...

Azt jelentené az álmom, hogy hamarosan ennyit ér majd annyi pénz, s a hátsónkat törölgethetjük vele?

Álomfejtők, ne kíméljetek!

hétfő, június 8

LMPélda



Tegnap úgy utáltam azt hallani itt-ott, hogy emberek beszélik egymással, hogy ugye voltál szavazni és ugye_jól_szavaztál? Vagy nem is így mondták: ugye úgy szavaztál, ahogy kell?

Eszembe is jutott, hogy beleszólok, hogy igen, úgy szavaztam, ahogy kell, bementem a szavazókörbe, köszöntem, ahogy kell, megmutattam a papírkáimat, aláírtam, elvettem a szavazólapokat, aztán bementem a függöny mögé, ikszeltem kettőt, kijöttem, bedobtam az urnába a papírokat, aztán elköszöntem. Ugye így kell, vagy ti máshogy csináljátok?

Ha esetleg másra értették volna, azt hogy hogyan kellett szavazni, akkor elárulnék egy titkot, nem véletlenül van egynél több választási lehetőség a papíron, pontosan azért, mert az keveseknek tetszett, amikor egy lehetőség közül kellett választani, vagyis az egy lehetőség megjutalmazta magát a a hatalommal.

Persze én ezt csak sejtem, hiszen most voltam először szavazni, mert a vizitdíjról és a tandíjról nem voltam hajlandó, inkább megcsináltam anno a vasárnapi ebédet. Nem tudhatom, hiszen még csak 20 éves leszek, egyidős vagyok a rendszerrel, s el sem tudom képzelni, milyen rossz volt az előző rendszer, de úgy látom, sokan csak elvben érzik, hogy rossz volt, viszont egy-két negatív eszközét szívesen használják ma is, talán nem is tudnak róla.

És igen, ha lett volna, én is a fehér négyzetet ikszeltem volna be, de szerintem tegnap az LMP volt a fehér négyzet a szavazólapon, s én hiszek benne, hogy nem csak üres fecsegés az, amit csinálnak, bár elvakult hívük nekik sem leszek, mert nem erről kell szólnia a politikának (szerintem), ha az ember fanatikus akar lenni, találjon magának valamit az életben amit csak ő tud, abban legyen a legjobb, de mások pozíciójáért nem érdemes...

Akkor inkább elmegyek egy Ladánybene27 koncertre, élvezem, hogy más zenét játszanak, mint az átlag, hogy annyiszor hallom az mr2-n a Fürdik a lelkem-et, hogy kívülről tudom, és hogy amikor politikáról van szó, nem azt mondják, hogy ugye tudjuk kire kell szavazni, hanem arról beszélnek, hogy ami most van az nem jó, de nemcsak azok miatt, akik kormányoznak, hanem mindenki miatt, aki ma politikusnak nevezi magát.